Monday, December 1, 2008

sgt pagi!

dah sampai kt tampin dah.. sampai kt tampin kol 6.44am tadi.. cepat tak sampai?? hehe tibe² aku sgt tak susah utk bangon pagi ni.. mayb sbb prasaan agak t'menentu sblm tdo smlm.. sempat gak aa gado² ngn pujaan ati lam tepon smlm tp kejap je.. pastu kami baik semule hehe.. pagi ni ade meeting kt majlis daerah.. agak cuak juga laa sbb ade mende yg still pending yg aku blom buat lagik.. aishhh harap takde ape yg bakal menimpa nnt aminnnnn

smlm sgt sonok dpt makan ayam penyet kt d curve b'same² ngn sahabat karib (uyehhh atau pon sahabat akrab hehe) i'm supposed to meet sumone smlm tapiy dat sumone tidak muncul².. anta msg tah b'reply, then try tepon rupenye di off nye tepon.. dun wanna think any further sbb nnt aku gak yg saket ati huhu..

smlm kt smp kat d curve nk dekat kol 5 cmtu.. naseb sampai² je dLa pon dh tibe, hanye b'legar² utk m'carik parking hehe.. naseb tak susah nk crik parking kt d curve tuh maklom laa sampai time org dah balik hehe.. smp je sementare tggu dLa m'carik parking singgah kt padini concept store kt d curve tuh sbb tak penah masok kan.. okla padini kt situ tp baju² die kurang menarik.. bak kate aku kt dLa, keadaan dalam padini tuh tak rase mcm sale.. suasane die sgt b'beza ngn padini kt OU tuh.. so dh jmp dLa, we're heading to ikea.. kekunun nye nak g ke padini concept store yg kt ikano tuh plak.. skang ni tgh musim sale n nk krismas ujung bulan ni, maka ramai laa makhluk tuhan b'legar² di shopping mall.. deco² krismas pon sgt menarekssss jugeee.. kt ikano die buat mcm alaa² ade snow gitu.. lebey pade warne puteh.. masok kt padini ikano tuh, maka b'mula laa aktiviti menggorek² pakaian yg telah lame ditinggalkan.. maklom laa jmp pon dh jarang² di sebabkan kekangan mase dan keadaan huhu.. bile dh stat aktiviti menggorek, maka byk laa jmp baju² yg agak menarekss.. tp dh pegang² n dh korek carik size yg b'kenan last² tak jadik amek.. trase ati mcm nk bli kasot tp memikirkan bilangan kasot yg ade dlm kete tuh, soo t'pakselaa m'batalkan niat t'sebut hehe


then rase haus yg dtg, so kami b'gerak laa ke kafe di ikea.. memule mcm nk bli karipap kt ikea tuh je japg line die panjang daaa.. so pegi laa ke kafe ikea tuh sbb tibe² t'igt pade kek daim yg lazat ituuuuuuu.. dLa pon nak makan meatball yg dikatekan sedap itu.. mmg sedap pon sbb sudah memakannya beberapa bulan yg lalu scare b'sendirian hehe gambo makan² bleh laa tgk di page dLa.. dh settle mengalas perut yg agak lapo tuh, kami b'gerak semula ke d curve utk survey² baju dinner utk dak inaa.. ade byk gak baju yg menarekss yg kene ngn tema dinner dak inaa tuh tp kene laa tggu tuan die smp dlu.. dak inaa tuh agak cerewet juge dalam bab² pemilihan baju² nih.. kiosk² tuh dh tak brape byk sgt mayb sbb krimas bakal m'jelma n juga mega sale kot?? hmmm dh ade kt area situ, tibe² rase mcm tak penah jejak kt cineleisure tuh.. so ajak laa dLa masok dalam tuh nk tgk ape jee jenis kedai yg ade dalam tuh.. masok laa satu kedai yg ala² f.o.s tuh.. ade b'kenan kt satu baju tuh.. harge rm20 aje.. tgk size, try then b'kenan trus amek bayo.. (lagipon dak inaa dh sampai ke lokasi kejadian setelah menunggu beliau tibe hampir sejam)


dh jmp ina, tunjuk die baju yg agak menareks itu, ina agak suke ngn bju tuh tp beliau tidak dapat visualize cmne rupe lepas dh pakai bju tuh.. suruh die survey² kt kedai yg ada tp inaa ckp nnt² je die dtg semula.. then kitorg ke tujuan utama ke situ iaitu makan di waroeng penyet.. sedapp nyeee rupe nye kedai tuh ade juga m'buka cawangan di sunway piramid.. tuh pon juez yg btau (teman pade dak inaa) takpe mungkin next time aku bleh survey disana pula.. hehe akhir nyee aku dpt gak melepaskan rindu n idaman nk makan ayam penyet tuh.. tp aku tak order ayam penyet laa.. aku order ayam panggang sbb mase makan ngn pujaan ati aritu tgk die makan sgt sedappsss okehhh.. ni laa few gambo² di waroeng penyet...



ayamm penyettt.. di order oleh dak inaa n dLa..

ayam panggang yg di order oleh aku n sang juez.. haha!

soda gembiraa.. mmg gembira setelah meminom air ni hehe
keadaan selepas makan.. hebat kan kami?? eheksss


dh settle makan ngn pewut sgt full nyee, kami b'gerak ke ikano semula sbb dLa nk tgk² di kedai crocs.. dh masok situ, kami pegi ke padini semula sbb tibe² t'nmpk inaa masok sane plak.. agak lame laa kami disana sehingga aku memakse dLa utk m'cube baju yg die ade b'kenan.. aku ckp kt dLa, try je takpe bg memuaskan ati s'diri.. sbb nnt sebok dok t'visualize bagaimana keadaan memakai baju t'sebut tp last² t'm'cube buat ape kan.. so ni laa keadaan dalam fitting room tuh.. agak santek baju nyeee aku skeeee.. tp aku blom ade kekuatan utk b'pakaian sebegitu hehe kt padini tub aku ade laa m'beli sehelai baju utk pujaan ati yg b'harge rm20 jugaaa hehe

gambaran melalui cermin di fitting room padini

kiutt kan kalo dLa pakai baju ni?? bju nk mmg sgt kiut!! aku sukee!!


dah habes sessi m'cube n menggorek di padini, kami pegi semula ke d curve utk pulang.. sementare nk smp ke d curve tuh, kami sempat m'gambil satu due gambo di persekitaran ikano tuh.. dpt amek gambo b'same patong² mickey n minnie mouse tau.. sgt kiut jee rasenyeee.. sampai kt d curve pon kami sebok b'posing di deco² krimas tuh.. tibe² trase mcm lame gileee tak jadik cam 'whore' ni hehehe.. sonok gileeeeee aku skeeee
aksi cam 'whore' kami ahakss
dh lame tak b'foto b'same dLa.. tp nape mate aku nmpk keletihan?? hmm

kami! weeee~


* tak sabo nk tggu dLa upload gambo² yg lagik byk itewwwwww
* maseh lagik keciweeeee uhukssss

5 comments:

Lina Azlina said...

wahaha...saye bru pasan saye cerewet..hehe...
maap menunggu selame sejamm..haha
wah dapt gak rase ayam penyet..huhu.
n saye suke gambar2 inih!

Yaya Fadzil said...

hehe tidak mengape tggu lelame.. leh gak aku m'jalankan aktiviti window shopping hehe

weyyy tgk pade gambo cam 'whore' tuhh sepsi plak badan aku.. melentik gitu.. hot jugak aku ni ehh?? hahaha

*ji*+ila+zalila said...

la yaya, ko br perasan ker yg ko ni hot?..aku dh lame tau ko mmg hot..sjk2 jaman diploma lg...auwww~

dilaarshad said...

kenapa..?

kenapa..?

kenapa cik yaya..

kenapa gamba aku yang sendat tuh jugak ko nk upload kat cni kan..

ishk..

hakhakhak...

comel gak kan berbaju sebegitu..

harharhar

Yaya Fadzil said...

aji: wahhhh aku mmg hawt yaa dr dlu?? sunggoh tak percaye!! nnt aku blanje megi gureng ehhh =)

dLa: alaaaa gambo tuh t'sgt kiut n i kenot resist to put it on my blog.. mesti lepas ni ramai yg mntak no tepon ko nye.. hehehe