Monday, December 1, 2008

wedding sesaje.. (late entry laa)

last saturday, ade 2 wedding.. siang zura nye wedding.. kawen gak kawan aku sowg tuh ngn si aniq tuh.. memacam cite mereka ni hehe.. die buat majlis tuh kt pusat komersial komuniti kt bandar tun razak tuh.. aku g wedding tuh ngn ina burn.. sampai sane dh kol 3, maklom laa jalan sane sini jem kan.. kuar umah kol 12.30 tp amek ina kt slayang lagik.. nasib smpt ke sane.. dh sampai kt pusat komersial tuh pon ade cite lain gak... hahahahah aku dpt invitation kwn aku ni thru facebook.. ntah ngape tak anta kad ntah.. tak sempat laa tuh kot hmm.. so dlm facebook hanye tulis lokasi nyee tp tak ckp dewan mane.. pusat komuniti tuh rupe nye ade 8 tingkat, maka aku ngn ina burn naik lif n brenti satu2 tingkat.. tp smp je kt tingkat 3 tibe2 jmp tmpt parking kete, so kitorg pon trun laa bwh balik sbb takot dewan die kt bwh je.. dh smp bwh tgk org seme yg pakai ala2 ke owg kawen kuar dr lif.. kalo dorg seme kuar dr lif msti dewan tuh kt tingkat atas kan.. kitorg pon tgk laa owg mcm jalan2 kt tingkat 3 tuh so kitorg pon naik laa semula lif utk ke tingkat 3.. mase naik lif tuh ade skali ngn sowg mamat.. die menuju ke tingkat 8 tp kitorg still nk trun kt tingkat 3 gak sbb kitorg igt mamat tuh nk ke parking kete kan.. skalik dh kuar dr tingkat 3 tgk masih lagik parking kete.. last2 makcik cleaner tuh yg ckp dewan owg kawen kt tingkat 8.. adoiiii


dh sampai dewan tuh, org byk dh nak balik.. yelah dh pkol 3 lebey.. kami pon trus laa ke hidangan makanan n pilih meja utk makan.. ina burn agak keciwe sket sbb dorg takde hidang ayam masak merah.. hanye ade ayam gureng je.. takpelaa janji daging masak kicap die sedap hehe sambey makan tuh tgk laa gelagat pengantin kt atas pelamin tuh.. mcm² gaye posing.. nway congrats zura & aniq.. tak dpt nk amek gambo pengantin sbb nye takde bwk camera.. takkan pepoyo nk amek gambo ngn enpon kot?? org lain seme sebok dok amek² gambo ngn camera SLR lagik tau!! aku jeles sunggoh!!! dh settle makan, igt nak gerak trus tp sbb nk jmp ngn pengantin dlu.. kang pengantin ckp aku tak dtg majlis die plak.. so kene laa tggu smp laa sessi² amek gambo oleh pengantin tuh smp selesai.. last² sampai dewan tuh dh tutup lampu seme baru laa aku dpt jmp ngn pengantin.. zura sgt chantek aritu ngn mekap die.. tp zura kalo tak pakai mekap pon mmg lawo pon.. zura ngn aniq sgt laa kelihatan mcm budaks² yg kene kawen.. sgt kiuttt mereka.. hehehe


dh jmp pengantin seme, aku ngn ina burn gerak ke selayang semula utk b'siap² ke wedding kwn ina burn malam tuh plak kt hotel singgahsana, PJ.. igt lepas majlis zura nk ke ikea m'carik adiah kawen member aku tp sbb mase pon mcm suntuk ngn keadaan kl yg sane sini jem kan, so t'pakse laa m'batalkan niat tuh.. dpt gak aku melelapkan mate dalam 15 minit kt umah ina burn sblom b'siap² ke wedding malam tuh..


around kol 7.15 kami b'tolak dr selayang ke PJ.. nasib laa time² cmtu jalan mmg tak jem, so p'jalanan agak smooth sket.. sampai kt hotel singgah sane tuh around 8.15 cmtu then kami dok melepak di lobi hotel tuh sbb nk tggu member ina burn sampai.. sementare menunggu, kami pegi laa ke tuilet dan sempat juga laa mengambil gambo dalam tuh.. hehe

nmpk tak muke ina kt blakang tuh?? hahaha

-------------------------------------------------------------------------------------------------


d whole wedding reception malam tuh ok gak laa cume kami perlu b'tukar meja beberapa kali laa sbb dok sane org dh cop, dok cni plak tak ckop corumn.. last skali dok kt depan pelamin n makan makanan yg b'hidang.. konsep majlis malam tuh ade campur² sket.. ade meja yg kene amek makanan scare buffet n ade sparuh nye kene makan scare hidangan.. kitorg dh kene dok kt meja b'hidang, t'pakse laa makan ala kadar.. tp aku blasah gak hahaha.. overall majlis tuh agak klang kabuts sket laa sbb ade beberapa perkara yg b'laku tak ikot d flow n tak kene sket ngn konsep wedding kt hotel² nih.. tp yg penting makanan dorg not bad laa hehe



lepas dr wedding tuh, aku ngn ina burn mmg ade merancang utk b'jalan² sekitar kl sambey melepak dimana² yg patot laa.. kami siap bwk baju spare lagik ahahahahha.. dh tuh kami ajak dLa skali utk juin kami.. dh salin² baju seme, kami trus amek dLa di kg baru.. tau² jelaa keadaan kg baru pada pukol 10 mlm di malam mggu.. mmg menyesakkan.. ade plak makcik sowg ni dh t'kial² bwk kete nk m'celah² di sekitar kg baru tuh.. mmg hangen satu badan aku ni.. nasib dLa masok kete aku sambey bwk kapkek.. sgt sedap kapkek dLa tuh tau.. pastu kami b'jalan di sekitar uptown danau kota n melepak di oldtown kopitiam.. tp tak leh lepak lelame sbb oldtown kopitiam tuh tutup kol 1.30pagi n kami masok kedai tuh pade pukol 1 pagi huhuhuhu

tgk laa gambo² kt bwh nih.. penat menaip dah.. paler pening.. yg penting ari sabtu tuh pon aku sampai umah almost 4.30am.. mmg gile btol kalo dh kuar ngn bebudak tuh.. mmg balik pagi jeee.. naseb laa mak ayah tak bising hehe

kapkek dLa.. sgt sedapp tauu!! thanx adilah! =)

menu supper.. tuna toast n blackcurrant smooties




*nak gembire scare tetibe bleh takk?? hehe

4 comments:

Lina Azlina said...

anda nak gembire kerana mende lain kan?kan?kan?

Yaya Fadzil said...

anda mmg pandai meneka laa sang azlina.. saye sgt suke kan anda! hehe

*diera* said...

nape la bila sy singgah di blog anda pasti ada makanan.. membuatkan ku sentiasa laparr... huhuhuh

Yaya Fadzil said...

*diera ke?? hehe saye mmg suke makan wahai cik diera.. (ehh cik ker? haha) jum laa kite b'jalan² crik makan di kl nnt hehe