Saturday, November 15, 2008

smlm adelah ari yg t'sangat penat.. tatau laa ngape nye.. dr pagi mmg takde keje langsong.. dok sebok bace blog org je ekekekek ni seme ina nye pasal laaa. aku dh t'addict ngn blog geng mamat art yg sgt gile.. hahaha tp agak sronok gak laa bile dpt bace blog2 org nih.. bg mcm2 idea kt aku nk tulis blog utk akan datang hahaha (ayat pon skema rama je aishhh)

pagi smlm mmg takde buat ape2 langsong.. dr kol 9 sebok dok b'kire2 tggu kol doblas.. maklom laa blah ptg nye tuh ade perjumpaan Persatuan PTD Negeri Sembilan.. wahh bile dpt invitation yg begitu trase mcm aku dh masok ke dlm kelompok2 PTD tuh.. rase bangge pon ade gak hehe patot nye blah malam tuh pon ade invitation dr Persatuan PTD Wilayah Selatan, organize by melaka kt umbai.. trase spt nk pegi karena m'bayangkan sgale makanan laut yg enak2 di umbai tuh.. tp die sbb kan prasaan ati yg lebey kepada nk pulang ke umah, maka aku m'batalkan niat t'sebut.. takpe mayb next time ehh.. hehe

tibe je kt majlis perjumpaan yg di buat kt klana resort seremban trus ati cm dup dap semcm.. yelahh nk jmp senior2 PTD yg kt negeri sembilan tuh.. tgk masng2datang mmg sgt b'kredibiliti n sesuai m'jadi seorg pegawai kerajaan.. tibe2 rase mcm diri ni kerdil sgt.. dgn knowledge yg tak sebrape n networking yg tak brape nk teguh sgt tuh jadik kan aku mcm berade di kelas bawahan skali utk skim PTD tuh.. siyesss mereke2 seme nmpk konfiden w/pon ade beberape mereka yg hanye senior 3 minggu saje dr aku.. aishhh yg paling aku tak tahan skalik ade sesi suaikenal.. aku dh laa paling tak ske mende2 cmtu dr bangku skolah lagik.. mungkin sifat inferior aku kot yg buat aku tak suke bab2 suaikenal ni mase mggu orentasi @ mggu perkenalan.. aishhh nak tanak kene buat gak laa sbb dorg leh pass mic tuh dr satu meja ke satu meja.. mau gugup nye aku huhuhuh takpe laa mayb lepas ni akan ade byk lagik sesi suai kenal utk aku.. dis will be a start 4 me to stop being inferior in myself.. huhuhu

balik je dr perjumpaan tuh, aku tinggal kan minah tuh kt ocean.. akakaka trase mcm kejam plak leh tggl kan die kt situ.. tp takpe laa aku je nk pk pasal die tp die tak penah pk pasal aku ponn so biaq pi dia.. hahahah yelahh kalo nk tggu abg die dtg kt klana resort tuh mau kol 5.30 aku baru dpt gerak dr situ.. kalo dh kul 5.30 msti jalan dr bandar seremban ke tol tuh lagik jem.. aku nih dh laa jnis yg kurang sabar sket bab2 jem ni.. tp kalo jem kt kl aku leh trime laa huhuhuh dh msok je hi-way ujan trun ngn lebat nyeeee.. dr aku bwk 90km/j trus bwk slow ke 70km/j je... mmg tak nmpk jalan langsong smp laaa ke tol kajang.. smp putrajaya pon ujan lebat gak lagik.. sian tgk owg2 yg nk balik kl @ kajang @ bangi @ cheras yg keje kt putrajaya tuh.. mmg jem gileee mase tuhh.. aku senyum jekk tgk keadaan kete2 tuh.. mmg nasib aku baik sbb aku pegi n balik keje melawan arus.. keje kt tampin pon takde jem mane pon.. kuar umah kol 7.20 kol 7.25 dh leh punch kad hehe betape dekat nye umah aku n betape tak jem nye tampin tuh.. =)

dh balik tuh tibe2 abg aku ajak g tgk muie ngn tunang die.. tp die tak ikot laa sbb die kene keje esuk pagi tuh.. nk tgk muvie midnite nye cite lak tuh.. aku b'kire2 dlu pastu aku g laa tgk muvie cite madagascar i like 2 muve it muve it tuhh kol 11.30 mlm ngn fitri.. besh gak cite tuh.. sepanjang muvie asekk gelak je.. nyesal lak tak tgk cite tuh ngn bf aku aritu.. kecit ati die huhu takpelaa sayang, lenkali leh tgk muvie lagik ekk.. leh aa kite t'tdo atas bahu awak lagik mcm mase kite tgk darknite dlu hekhekhek.. g tgk muvie tuhh rekod buat aku sbb bakal akak ipar aku tuh die booked utk 22 seats!! gilee byk.. aku pon t'kejot.. 2-2 row yg blakang skalik tuh kitorg nyeee n gelak paling kuat adelah dr kalangan kami2 seme hauahauaha.. tp seme nye g ngn kekanak laa.. sronok gak laa g ramai2 ngn bebudak ni sbb trase mcm bwk budak2 tadika g muvie lak.. hehe tp nasib baik dorg ni jenis yg bukan jerit2 @ nanges kuat2 dalam muvie.. dorg sgt kool okehh.. dpt gak laa aku kenal ngn bakal keluarga aku nnt heheheh.. budak2 ni plak leh bantai nyee beli set popcorn n air high school musical nye tuh sebanyak 15 set!!! gileee bykk.. mesti brader casher tuh pening nk sedie kan 15 set tuh memalam bute.. wakakaka kesiannn.. tp overall cite madagascar tuh mmg sgt besh n sgt touching okeh!! 4 bintang utk cite itu!! hehe

okeh laa nk stop menaip mende alah ni.. nk mandi n sesiap.. nk g serdang @ bangi g buat nametag.. dr register aritu smp skang ni aku takde lagik nametag.. trase kerdil lak mase perjumpaan PTD smlm tuh sbb aku sowg je tak pakai nametag.. sadis2.. pastu ptg kang nk b'partay ngn pjan.. die ade VIP tix utk 3rd flyniversary!! yeaaayyyy aku mmg sgt tggu2 utk dpt tix tuh siap masok contest dorg lagik aritu.. tp tak t'pilih.. nasib baik laa pjan sgt memahami n offer aku smlm.. dpt laa aku b'gambo sakan ngn seven collar t-shirt nnt.. lame dh tak tgk dorg perform!! siyess tak saboo.. okeh2 tata

2 comments:

lina said...

betape tak jem nye tampin tuh.. =)

-ni kire ayat2 memuji kwsn anda yg anda hampir2 cinta kan ?ke dah cinteeee? hahahaha

weh...i laik tu mubit2...

miss yaya said...

wakakakaka.. tuh nk menyedapkan ati jek tuh.. ayat penyedap ahaksss