Tuesday, November 18, 2008

okeh.. lets forget about yesterday.. let's start wif a new day today.. life must go on aite =)

anyway, pagi ni t'sgt overdose okeh.. t'lebey tdo laaa.. mmg gile aku ni.. mayb sbb penat ari sabtu tak ilang lagik kot.. tuh smlm t'sgt down, grumpy n so damnnnnn sleepy.. balik je keje takde singgah mane2 (spt kebiasaan utk m'beli makanan) trus balik umah.. then kemas2 barang sket sbb baru balik tampin pagi smlm.. then mandi yg agak lame gak.. sbb syempu rambot seme.. dh abeh mandi layan cite suteramaya sambey buat megi gureng (takde astro, so t'pakse laa layan cite tb3 huhu).. tibe2 dh jadik mcm addicted plak ngn cite tuh aishhh.. then megi dh siap buat makan sambey tgk tb gak.. then layan brite sat trus boommm slamat tdo dahh.. smp aku tak sedo ape yg mmbe aku ckp ngn aku mase tgk brite tuh huhuh ohh yea.. aku dr smalam smp arini kurang b'tegur sape ngn hausmet aku tuh.. die takde buat salah ape ngn aku cume i dun feel like talking n listen 2 all her stories.. kejam tak aku?? hahahaha dh laa die anta msg kt aku ari ahad tuh aku tak reply langsong msg die.. jaat tak aku?? pastu aku tak balik ari ahad tuh pon aku tak btau die.. igt kan pagi senin tuh mcm nk kejam trus g opis.. tp memandangkan aku tak smp ati kan nk buat cmtu, aku balik laa umah dlu anta2 barang pastu msg die soh siap cpt sket sbb aku ade keje nk buat akakakak mmg kejam aku nehh ahaksss..


sbnr nye nk cite kan ttng keseronokan aku nye w/end aritu.. baru je pas bace blog dLa baru t'igt nak tulis pasal mende tuh.. smlm mmg nk buat cmtu pon tp sbb takde mood kan.. ni seme mood swing nye pasal laa haihhhh


ari jemaat aritu dpt msg 4rm pjan die ckp die ade 2 tix VIP g fly-niversary tuh.. aku nye laa eksaited nk pegi sbb dh lame tak tgk seven collar t-shirt b'aksi d atas pentas so dgn laju nye aku reply msg die menyatakan yg aku nak pegi sgt2! siap ckp ngn die aku tak sabo nk b'partay ngn die hahahaha.. tp aku t'lupe nk tny die 2 tix tuh utk aku ngn die @ utk aku je?? hmm so aku pon lupe kan je pasal p'tnyaan aku tuh.. smp ari kejadian tuh, aku smp kt OU dlm kol 4 lebey cmtu aa pastu aku tepon laa pjan nk btau yg aku dh smp.. pastu baru laa aku tny die adekah kite b'due yg pegi tuh?? japg die ckp 2 tix tuh rupe nye utk aku.. aku pon ngn prasaan bangang nye t'pk2 'takkan aku nk g kunset tuh sowg2 kot?? pjan lak ckp die g sane sbb ade keje.. adoiii laa pastu ngn pantas aku tepon dLa.. naseb baik udah konvert ke line so masalah kedit mmg takde laa huahauhauh.. tepon dLa die tgh buat kapkek plak.. adoii cemane nk ckp ni ekk.. nnt tibe2 aku ajak die last minit msti die igt bile dh takde owg baru nk ajak die.. aishhhhh aku pon satu ari jemaat tanak tny pjan bebetol kalo idak masti tak jadik cmni huhuhuh tp aku gagah kan gak ckp kt dLa n ajak die dtg.. aku bg cadangan supaye die naik tren je tak perlu m'bawe kete.. yelahh tau2 jelaa keadaan di OU waktu w/end mcmane kan.. naseb aku dtg tuh kete tak byk lagik.. aku pon amek keputusan utk parking kt dataran car park je malas nk masok dlm building.. nnt lagik semak paler aku huhu.. dLa pon mcm takde halangan je w/pon t'pakse meninggalkan sgale kapkek2 die tuh hahaha..


sementare nk tggu dLa smp tuh sbb aku tau bgmana cik adilah b'siap hehe (aku tak menyalahkan ko dLa =) ) aku pon b'jalan2 laa di OU.. OU dh byk b'ubah kalo nk di bandingkan ngn mase aku keje situ taun lepas.. sempat laa jmp patrick ex-opismate aku huhu.. die semakin kurus.. mase aku benti dlu die pon benti gak pastuh n dpt keje kt genting.. tp atas sbb2 kesihatan die t'pakse kembali ke klang valley n keje laa balik di OU tuh.. tp OU dlu ngn skang tak same.. aku tgk OU skang kastemer die tak mcm dlu kalo ade satu time tuh penuh depan kaunter especially kt blok baru tuh.. skang ni owg mcm dh educated sket kot takkan kaco kastemet sebis unless kalo ade promo2 yg perlu di redeem.. ade prasaan jeles di situ.. tp takpe laa rezki ku bukan di situ.. hehe pastu dh jmp patrcik jap aku pon b'jalan2 di OU n crik keychain urup 'W' yg di ilang kan oleh encik perodua aritu.. ampeh sunggohhh dpt je keychain tuh aku sambong b'jalan lagik smp laa kaki aku saket n lenguh.. lame gak tak pakai kasot everlast sejak2 dh keje gomen ni huhu dh jalan2 pewut pon lapoo plak.. so ngn bdan dh stat gegel aku b'gerak laa menuju ke BBQ chicken.. tuh kedai baru n mcm nk try laa mknn kt situ.. mule igt nk makan kt resipi rahsie tp asek makan kt situ je naik muak plak huhu.. smp kt BBQ chicken tuh, agak menareks gak laa makanan2 dorg tuh.. alaa2 korean gitu hehe tgk laa gmbo2 makanan aku ni haa






teriyaki chicken ni nmpk sedap kan?? hehe

mase aku makan kt kedai tuh, agak ramai laa org lalu lalang n benti kejap2 nk tgk menu kt kedai tuh.. pastu ade gak owg tanye halal ke tak kan yelahh dh kedai tuh tulis korean cuisine.. tande halal nye tak nmpk.. hehe dh makan tuh aku pon b'edar laa.. tak jalan sgt sbb kaki dh start melecet huhu so lepak jelaa kt area kastemet sebis tuh sambey tggu dLa.. cik adilah pon dh on d way ngn menaiki teksi nye.. (owhh yee dLa.. aku tak bayo pon ko nye tambang teksi tuh kan.. nnt aku bg ekk skalik ngn bday present ko orait bebeh?? =) )

dLa sampai je kt OU tuh maka b'mule laa misi kami ke 3rd-flyniversary.. eksaited ni maklom laa dpt tix VIP kan.. sbb kalo nk ikot kan konset tuh pree je tp sbb VIP tix ni mayb dpt extra kot.. aku pon tatau ape kelebihan VIP tix tuh aritu.. dh jmp pjan n dpt tix tuh serta flybies skalik kami pon b'gerak ke kete dlu utk simpan sgale flybies tuh.. yelahh takkan nk t'kinje2 ngn pegang barang kot?? haha poyo gileeee lepas tuh trus ke area kunset tuh konon nye nk crik spot yg besh laa.. tgh duduk tggu kunset stat t'bace laa tix VIP tuh.. baru laa tau sbnr nye tix VIP tuh entitled utk f&b.. TGIF nye f&b okeh.. trase mcm Very Important Person laa plak hahahaha tp tak heran sgt laa sbb aku keje gomen kt daerah ni pon leh d consider as VIP gakk.. lagik poyooo ayat ahakssss.. kt bawah ni gambo2 sepanjang kunset 3rd fly-niversary

ni laa makanan sponsored by TGIF.. okeh laa.. cume aku tak abeh sbb pewut dh start muak huhu

ni gambo by flyfm nye crew.. amek dr website dorg.. dLa kite nye muke masok website laa hahaha thanks fly fm.. owhh kami hanye pegi b'dua saje.. yg lagik 2 org tuh hanye kami menumpang meja mereka aje =)

ni gambo mase dh pegi masok ke tgh crowd tuh.. tp blom smp ke depan lagik.. mase seven collar perform baru ke depan sket.. tp one buck short perform je.. kami t'pakse ke belakang semula sbb crowd dh semakin m'gileeeee.. smp t'cabot laa kasot aku mase misi nk kembali ke tmpt asal huhu






lepas je dh settle g kunset tuh saje laa koling2 dak naa nk ngajak g danau kota b'jalan2 hehe alang2 dh dekat nk g amek die kan.. dh amek die nore plak tepon ngajak lepak b'same2 ngn 13 hantu di cheras.. igt ade skali ngn amad gee sbb ade t'dgr2 name gee di sebot japg takde laa plak.. lepak laa ngn mereka kt cheras lepas g m'beli beg 20 hengget d danau kota.. mcm2 laa p'khabaran yg di trime.. todor dh nikah aritu.. mggu depan majlis die kt johor.. tatau laa nk g ke tak.. ongkos nye agak sempit sejak 2menjak ni huhu.. pastu e-born plak bg kad kawen.. die kawen on 29th november tuh blah pompuan kt s'ban n blah die kt skudai on 6th decenber.. aku btau die awal2 tak dpt dtg sbb nye sepupu aku nk tunang 6hb tuh.. pastu nk celebrate anniversary mak n ayah aku pade ari yg same gak so tak dpt laa m'join kan diri.. borak nye borak japg tgk2 dah kol 4 pagi.. pehh tak penah laa aku buat keje melepak smp kol 4 pagi.. slalu nye paling lmbt pon kol 3 dh on d way balik umah kire kol 4 pagi tuh dh smp umah laa.. ni kol 4 pagi baru abeh melepak pastu anta dLa balik kg baru n dak naa kt slayang kol 5 pagi baru smp umah.. mmg stone gile aku pagi tuh.. kol 12 tghari baru bangon tp sambong tdo balik smp kol 4.. bangon pon dh lmbt t'pakse laa m'batalkan niat aku nk balik tmapin ptg tuh.. huhu tp last w/end mmg besh!!! mase lepak b'same 13 hantu tuh aku mmg gelak sakan laa.. dh lame tak gelak kuat2 cmtu maklom laa.. keje gomen nak2 jadik bos ni gelak kene sopan sket.. nak2 masok skim PTD nih mmg seme nye protokol laa.. tp aku blasah gak kadang2 hahahah ikot paler s'diri jelaa tp overall last w/end mmg happening sgt2.. dr kunsert 3rd fly-niversary sampai laa ke melepak sampai kol 4 pagi.. hehe

3 comments:

Lina Azlina said...

wahahahhaha..sgt bz weekend anda n anda dah mule kejam sedikit pade housemate anda...bagus bagus...
tp siyes aku pon ahad siang bgun kul doblas...cong ceng kat dapo..n sambung blk tito smpai la megrib..(geleng2 pale pade diri sendiri)

miss yaya said...

tahniah dak naa.. aku dh lame gile tak buat prangai cmtu.. t'sgt laa gumbire pade w/end lepas.. harap nnt w/end yg kite rancang tuh m'jadi spt itu juga! haha

dilaarshad said...

terharunyerh..dah ader bdae present utk aku..huhu..
bdae present ko pun tak hamik laie..
glamer sket gambar masuk kt flyfm..ekeke..

p/s:ala weyy aku pun nk join gak "wkend yg kite rancang tuh"..muahaha