Wednesday, January 7, 2009

Cupboard idaman..

Just nak share sket laa...

Last week on Monday i.e cuti for Awal Muharram, my family (i.e mak, ayah & ajiya) and i went to Ikea. Konon-kononnya nak survey-survey barang untuk rumah baru. Yelah, probably by March we have to move out from Putrajaya and move in to the new home at Nilai Impian. Tapi sebenarnya pegi sana sebab mak ternampak iklan Ikea kat paper and jatoh chenta dengan one of the coffee table there. Coffee table tu ala-ala macam kopitiam gitu. Tinggi plus meja dia mcm comel-comel je. Mak dapat idea nak letak meja tu kat area dapur untuk rumah Nilai nnt. So aku pun layan kan je. Then suddenly masa tengah browse around Ikea, we found one cupboard there. Nampak je cupboard tuh, aku dah start jatoh chenta. Memang sesuai sangat if cupboard tuh letak dalam bilik aku nanti. Yelah bilik besar and still dun have any build in cupboard. Few of my cousins and aunties suggested that untuk bilik just beli cupboard je tayah buat build in sbb kos nak beli cupboard dengan tempah yang build in tu sama je lebih kurang. And sometimes u can get good and affordable price if bli cupboard yang dah siap kat kedai perabot. So meh tengok gambo lemari yang aku ada amek aritu.


ni pandangan sebelah depan. kalo tgk pada harga dia mmg terbeliak bijik mata la..


Chantek kan? Dah la kaler putih plak tuh. Owhh suke sangat. Cupboard ni ada 5 panel sebenarnya. And dia boleh digayakan dengan pelbagai bentuk. Yang kat gambo atas ni dia buat bentuk L kalau kat bilik tu kecik and ada banyak sisi kan. Dia juga boleh buat bentuk memanjang juga. So nampak lagi besar and look exactly macam build in cupboard. Yang aku menyesal ialah tak amek gambo sebelah dalam nya. Sebab dah terlepas jauh baru aku teringat nak amek gambo dia, so amek blah luar je since masa aku amek gambo tu dah ada orang lain kat area tu. Apa yang best nya pasal lemari ni ialah belah dalam dia. Kita biasa tau kalau almari ni dalam dia mesti yang standard biasa-biasa kan. Ada tempat nak gantung baju then ada laci-laci apa semua kan. Almari ni plak yang lain nye, selain dari tempat gantung baju tu, dia ada juga tempat untuk gantung seluar n tempat gantung seluar tuh boleh ditarik keluar. Kira bila kita bukak almari tu tak payah la kita nak terbongkok-bongkok amek seluar la. Just tarik dia punya tempat gantung and amek. Then dia ada few compartments yang kecik-kecik yang membolehkan kita letak panties and bras ke, socks ke, belt ke and segala menda-menda yang kecik la. Kira dengan harga yang RM 3000++ tu dia termasuk dengan menda-menda dalam lemari tu jugak. Siyes tak sabo nak beli lemari tu bulan 2 nanti. Dah dapat bayangkan baju-baju aku yang banyak itu bergantungan dalam lemari suci itu. Hehe

5 comments:

Lina Azlina said...

saye pon nak tumpang letak baju dlm cupboard suci ni laaa....
cannn..cann?

Yaya Fadzil said...

can.. can sangat!!
meh la dtg nilai nnt
ahaks

Lina Azlina said...

uhu..lepas ni azyaya sudah jauh di sane...wah sudah dekat mau pulang bejumpe ibunda kalau begitu!

Yaya Fadzil said...

ekeke.. iyelah ibunda anda dok kt tmn marida senawang kan? dokek je tu ngn nilai hikhik

Lina Azlina said...

aishh
mengape anda tau taman sang dia ni??