Friday, April 24, 2009

radang telinga

haih ni la first time aku dengar penyakit radang telinga. slalu dengar radang paru-paru je huhu well ni la penyakit yang aku kena skang ni. since petang semalam telinga aku rase semacam je. dia rase macam air masok dalam telinga tapi bila aku dah try masokkan air dan keluarkan balik still same gak. dia rasa bengal semacam je. tak selesa la jadik nye. sampai meeting malam tadi pon aku terlupa nak attend. nasib la bos aku pandai cover cakap aku tak sehat kalo tidak memang dah sah-sah aku kena label nya dengan bos beso aku huhu.

lepas je pegi perhimpunan pagi, pagi tadi aku terus pegi klinik yang berdekatan dengan staff aku untuk check telinga aku. risau gak laa takot jadik ape-ape kan. telinga nak pakai lama oittt. tunggu dah la makan masa. pegi klinik swasta pon lambat gak kat tampin ni. tak paham aku. last-last nama aku kena panggil gak. aku btau dokter tu yang aku sakit telinga since petang semalam. doktor tuh pon check la telinga aku. perkataan first yang dia sebok adalah merah. aku pon pelik la apsal dokter tuh sebot cmtu kan. rupanye dia kate dinding kat telinga aku tuh merah macam bengkak. tapi tak berair, bernanah pe seme kan. fuhhh lega aku. dokter tuh cakap lagik telinga aku takde ape-ape la. biasa la time-time cuaca tak stabil ni. symptom dia lebih kurang macam saket tekak gak la. ko rasa macam tekak perit pe seme same goes to telinga aku yang saket ni. hopefully ape yang dokter tuh cakap betol la. aku risau gak kan. dokter bagi aku ubat titis telinga, antibiotik ngan tahan saket. and aku pun kena charge RM35. takpela bukan slalu pon g klinik kan. once in a blue moon je. huhu

tapi lepas je balik dari klinik until now aku still rase tak sedap kat telinga ni. dia macam paler berat sebelah aa.. tensen!

1 comment:

*diera* said...

let me update.. hahhaha.. now mata plak bengkak.. hahhahaha.. sian dia... duk la umah ye.. rehat betul2.. hehhehe