Tuesday, October 11, 2011

alahaiiii anak omeh sorang ni~

cemane laa nak bagi anak omeh sorang ni kurang nanges eh? ade petua ta? letih dah dok memikirkan cara nak bagi dia kurang menanges and banyakkan dok sorang-sorang and senyap. tido sekarang ni pun kena berpegang. dah lena sket baru letak. tapi ikut time gak, kalau tak kena time dia, lepas letak je kompem melalak. tak jadi keje oiii

mak ayah aku siap soh beli kan bua so bila dia tido, masukkan dalam buai. dapat laa dia tido lame sket and aku pun boleh buat keje lain kan. tapi kalau dari kecik ni dah di ajar tido buai, nanti aku gak yang payah. nak berhangkut ke hulu ke hilir dengan buai tu everytime nak balik kampung nanti. dah masalah ke aku jugak. tapi kalau tak pakai buai, aku gak yang susah nanti. asal tido je nak berdodoi, jalan ke hulu ke hilir baru nak lelap. sangat-sangat dilema aku ni. tapi kalau beli kang, tibe-tibe dia tanak tido dalam tu lagi nahas. dah satu pembaziran di situ. aku kalau bleh memang tanak ajar anak-anak aku tido buai ni. biar dia pandai tido sendiri. tulunnnn kenkawan nak buat cemane huhu

lagi satu perihal anak omeh sorang ni jugak, kemain laaa kuat kentut yang versi kuat ala-ala orang tua punye kentut. asal mengeliat je mesti kentut. pastu kalau angkat kaki sket kentut. kaki sebelah angkat plak kentut. kadang-kadang sampai merah-merah muka sebab nak kentut hahahahah haihh anak dara sorang ni harap-harap mase kecik-kecik je camni. dah besar nanti dah pandai behave aminnnn

2 comments:

noor said...

bg sy pun biar budak tido sdiri lagipun sng nanti klau waktu kita berjln ke mana2 xyah bwk buai

*diera* said...

hahahha adeh bab kentut tu rasanya cik mia dulu pun mcm tu.. pastu mcm meneran2.. mak kata dia teran daging nak besar.. hehhe ala nanti dia da besar dia tahu.. mcm mia sekarang, kalo di kentut kalo bunyi kuat.. dia ckp uppp... kutut... (opps kentut)
kalo tgh ramai orang biasa dia lari ke dapo ke tak pon menempel kat mami dia nak cover kutut.. hehheeh

bab nangis, mungkin tgh berubah bulan, dia nak berpelukk aja.. tapi kalo boleh waktu berpeluk tu gilir2 kan ngan orang lain supaya dia tak kekok jika kamu bekerja nanti. kalo tak, tak buleh biyak (berak) ooo..pengalaman sendiri nih ahahaha... pasal buai kita dah borak kat ym semalam :D