Monday, November 24, 2008

3 movies, bk single black pepper set, 2 slices of chocolate mudd cake & a bday present...

fuhhhh last weekend was quite good.. seme plan yg dh dirancang b'jalan ngn smooth nye except d part where i want 2 go to muar, meet ejot and have a bowl of mee bandung muar.. tired to drive laa weyyy.. ari sabtu jee dh cukop memenat kan badan n mate nih kan pulak nk sambong b'jalan on sunday.. mmg tak laa..

these r all my muvie tickets.. look at the seat, strategic is it?? hehe
well my w/end began at 9am by cleaning my laundry.. naseb baju tak banyak nk kene basuh sbb aku ni rajin m'basuh baju hehe.. then dh settle mandi seme tatau nak buat ape layan laa cite katun kt tb jap.. takde astro, katun laa teman aku kt umah dikale pagi ari.. then the clock already show 11 o'clock.. siap2 n sharp at 12pm, i'm off to melake.. mule² rase mcm nk bwk kete slow² je sbb tammo rushing² sgt.. then memikir kan yg aritu adelah ari sabtu & sure melake will packed wif cars, dengan pantas nye aku menekan pedal minyak ke 90km/j.. 90 jee hehe sampai kt dataran pahlawan dah pukol 1 lebey.. rupe nyee dataran pahlawan tuh nye parking takde laa beso mane.. aku dh stat sumpah seranah kt management citu nape laa still bukak parking area tuh kalo parking dh penuh.. dorg nih tak buat keje ape ishkk.. tak sampai 15 aku pusing² dalam tuh then aku dpt laa spot parking yg agak besh laa.. maka b'jalan laa aku menuju ke gsc yg berada di tingkat 5 tuh!! fuhh mmg penat btol nk memanjat dataran pahlawan phase 2 tuh.. naseb ade eskalator.. sampai je kt gsc, org dh stat ramai kebanyakan nye adelah kekanak skulah yg cube menghabeskan sise² cuti skulah d shopping mall.. tetibe rase mcm kastemer sebis yg jage kaunter gsc tuh lembab nk mampos.. tak b'gerak langsong line die ishkk.. sampai je turn aku, trus aku made my purchase.. 'nak amek reservation for 3 different movies'.. cewahh mcm poyos je aku kan hahahaha naseb dtg awal so aku dpt tukar seat aku yg besh tuh ke seat yg LAGIKK beshhhh..
dh dapat je sgale tiket² tuh aku trus menuju ke kete semula sbbnye t'lupe nak bwk sweater skalik mase kuar kete tuh.. huhu maka trun semula laa aku dr tingkat 5 ke level G.. mmg m'cabar btol dgn keadaan pewut lapo nye aishhh.. dh amek sweater tuh trus aku naik ke gsc semula sbb aku nye 1st muvie stat kol 2.20pm.. mase tuh dh kol 1.55pm dah.. so tanak buang mase aku tggu laa die ruang legar gsc tuh.. ngn pewut lapo aku bli 1 large coke and 15 pcs of chicken meat balls.. igt mcm bnyk japg sket je.. ishkk jadik laa sekadar nk isi pewut yg lapo ni kan.. dh kol 2.20pm aku pon masok laa dalam muvie t'sebot.. owh ye, 1st muvie yg aku tgk adelah cite Quarantine.. gilee seram cite tuh.. separuh dr muvie tuh aku hanye menutup mate tiap mase... cite tuh bukan nye pasal hantu ke ape.. tp die mcm ala² cite resident evil tuh.. yg owg bleh t'infected oleh satu penyakit anjing gile yg usually boleh dijangkiti oleh haiwan dan dorg perlukan darah n daging utk idopp.. bayangkan aksi kejut mengejut sepanjang muvie tuh?? agak seram kan kalo tgk sowg diri je.. dalam ati tuh ade gak memarahi diri s'diri kerana gilee nak tgk cite yg seram tuh sowg diri.. cis!!

dh abeh muvie tuh dalam kol 4.05pm tuhh aku still stay kt ruang legar gsc tuh sbb muvie kedua aku akan stat pkol 4.30pm iaitu cite slamat pagi chenta.. mcm agak excited nk tgk muvie tuh.. tatau laa nape aku ni mcm addicted kt muvie melayu.. ni stat tgk ngn ajiya laa cite ape ntah.. trus kalo ade je muvie melayu yg b'unsur kan romance n sedey² aku mesti nk tgk.. padehal bleh je tggu 3 bulan mesti akan kuar astro nnt.. haihhhh cite tuh agak mengecewakan aku laa sbb cite nyee agak lembab n banyak adegan² yg menjijikkan (maksud menjijikkan tuh bukan nye ade adegan 18sx, cume dr ayat² yg dikeluarkan dan juga scene² die agak meloyakan tekak.. u know wat i mean rite?) mcm tak berbaloi je lakonan fazura, sharifah amani n que haidar.. trase mcm nk kuar dr panggung tuh je mase muvie tuh dh b'jalan sparuh jalan tapi aku sabo kan je.. hmm aku hanye bleh bg 1 bintang setengah je sbb nye adegan touching @ sedey tak menyedeykan ati aku langsong!!

abeh jee muvie tuh dalam kol 6pm aku trus pegi ke phase 1 dataran pahlawan utk menyegarkan mate aku yg kepenatan tgk 2 muvieee scare b'turut².. amek ko!! nk marathon sgt tuh laa akibat nye.. jalan² kt dataran pahlawan tuh aku t'cari² adiah ape yg paling ideal utk ina.. hmmm msg ngn ina tanye die adekah die ske ngn beg tangan yg ala² clutch tuh.. die kate die takde m'jadi masalah.. crik punye crik beg clutch tuh takde plak jmp yg b'kenan.. masok ke Padini Concept Store nmpk plak 1 baju yg agak kiut gitu.. tgk ade potongan 50% pastu tanye ina die pakai baju size ape plak.. japg ina bleh ckp die size S kalo utk kelihatan sepsi n M kalo utk kelihatan kiut.. ampehh ko naa.. aku tak caye ko size S @ M.. sbb aku pon kekadang pkai size L gak!! cis!! pastu aku tak puas ati n still gak nk pusing kt mahkota parade nk crik adiah yg btol² ideal utk ina.. maka b'jalan laa aku ke mahkota parade tuh melihat² henbeg yg agak menarik rupe bentok nye n harge.. huhu still gak takde yg b'kenan kt ati.. tgh jalan tuh t'nmpk laa resipi rahsie n t'igt plak ttng idaman aku sepanjang mggu, maka b'gerak laa aku ke resipi rahsie n order 2 slices of chocolate mudd cake utk dibawa pulang.. nyum² mengenang kan kek tuh je dh bleh buat aku t'liurrr... tak sabo rase nye utk makan di rumah sambey menonton tb.. setelah satu mahkota parade aku pusing tp misi masih belum accomplish, jadik aku amek keputusan utk balik ke datan pahlawan semula utk melihat² barangan di sana lagik.. (fyi, dataran pahlawan & mahkota parade tidak laa b'jauhan.. hanye b'tentangan antara satu sama lain =) ) owhh sblm tuh, mase kt mahkota parade aku ade jugak m'beli burger black pepper set d Burger King utk dinner nnt hehe kembali nye aku ke dataran pahlawan aku masok la ke satu kedai yg semi branded (die mcm ala² Padini Concept Store tp jenama yg lain).. masok je kt kedai tuh.. aku trus t'nmpk satu barang yg agak memikat dn melihat pade harge nye tanpe b'pk panjang aku trus amek barang tuh.. pade mule nye mcm bli barang tuh utk kegunaan s'diri tp memikirkan niat aku adelah utk bg ina sbgai bday present nye maka aku m'batalkan niat utk kegunaan s'diri n memutuskan ianya dijadikan sbgai present ina...

my dinner dat nite.. lame tak makan BK hehe

my fav chocolate mudd cake.. sendappp kan ina hehe

nih ina nye bday present.. sowie naa hafta spoil the surprise.. (aku tatau cmne nk balut adiah ko sbnr nye.. so dh tau tayah laa aku balut hehe)

wats unique about this bag is becos of the zip and the clip on thingy.. unik kan?? hehe

dpt je barang tuh trus aku b'gegas ke kete utk menyimpan brgan yg byk tuh n menuju ke gsc semula sbb aku masih ade baki 1 muvie yg perlu aku tonton iaitu cite Quantum of Solace.. muvie tuh stat pade pkol 7.50pm.. stat² je cite tuh dh akde aksi kejar mengejar.. aku ske!! kire tak bosan laa tgk cite tuh sbb ade action je all d time.. james bond mmg besh laaa.. yg ni aku bg 5 bintang!! cume yg kureng nye sbb kebanyakan yg tgk cite tuh adelah org² mude yg dh ade 2-3 anak n dorg bwk anak² dorg yg lebey kurang umo 3-4 taun skali tuh yg jadik tak besh.. sbb yg dok blakang aku tuh anak die dok tendang² kusi aku.. mmg hangin laa aku.. kejap² aku pandang blakang tande bg amaran ishkk.. tp all in all aku puas ati ngn cite tuh n puas ati ngn plan² aku sepanjang ari tuh.. abeh je muvie yg last tuh dh kol 10pm n aku trus ke kete sbb tanak kene jem dalam parking yg kecik n sempit tuh.. smp kt umah je dh kol 11.15pm aku trus menikmati makanan n kek kegemaran ku sambey tgk tb.. hehe skee gilee!!!

p/s: ina!! i hope u like d pressie.. abeh satu melake aku pusing crik adiah ko nih hehe =)

3 comments:

Lina Azlina said...

hehe.ni yg nak malu neh....
suke laaaa.....haha...
sgt unik beg itu..xsaba utk memilikinye...leh?
haha..thenkiu bayam

Lina Azlina said...

1 more thing..kek ko suke tu la kek besday aku aritu...nti aku upload gambar yeee......
aku xsangke this year besday is the most happiest i ever had.. =)

being me said...

wahhh yekeee.. sendap kan kek tuh.. aku still ade simpan lagik 1 slice kt lam fridge.. sayang nk makan hehe.. this week ko akan dpt pressie tuh.. dun wori okeh bebeh =)