Thursday, December 4, 2008

wahhh gumbire aku arini.. pagi² dh ade owg puji² baju aku.. ihiksss kembang sejappp :P

malam tadi pegi melake.. jmp mak, ayah, fitri n ajiya.. mak pegi melake sbb kene jage budak pekse so ayah n adik² seme amek kesempatan utk b'coti² di melake sempena ngn coti skulah ni.. gerak dr tampin dalam 6.35pm cmtu then smp kt seri m'sia ayer keroh dalam kol 7.10pm cmtu.. tggu dorg b'siap seme dalam kol 7.50pm kami b'gerak laa ke tmpt makan.. aku blom familiar lagi ngn jalan kt melake (w/pon dh beberape kali ke sane juga since dok kt tampin nih) so ikot laa blakang kete ayah utk ke tmpt makan.. sepanjang jalan nk ke tmpt makan tuh, byk laa mende yg aku nmpk kt melake tuh.. chantek gak ekk melake di waktu malam.. ngn lampu² nyee tp yg tak tahan nye ngn lampu trefik lite die yg b'nombor tuh.. aiyooo lame beno nk tggu nyee huhu..


then dah jalan², maka sampai laa kt tmpt makan tuh.. tmpt makan tuh name die Quayside Cafe & Seafood Malaysia.. (Quay tuh care pronounce die ade laa Qi) hehe kt situ aku makan black pepper chicken chop.. maklom laa lame dh tak makan western so saje nk try.. kt area restoran tun ade live band.. tp dorg stat nyanyi kol 9-11pm.. kitorg smp sane around 8.20pm cmtu so sambey makan sambey menunggu laa live band tuh utk perform.. mak aku ckp dorg mmg tiap² ade nyanyi kt situ sbb malam sblm tuh mak ayah seme mmg dh g makan kt situ.. so sementare tggu makanan smp aku pon g laa kt kincir air kesultanan melayu melake utk amek gambo pe seme...


ni laa tmpt makan nyee..

ni plak kincir air kesultanan melayu melake


tu ajiya kt tgh² kincir air tuh

ni bangunan kt area jonker street.. merah lampu² nyee



sblm nk stat perform tuh dorg ade gak laa warming up.. ade yg test mic, test bunyik gitar drum seme laa.. lagik laa b'tmbh tak sabo aku nk tgk dorg perform.. then b'mule laa performance dorg.. pehhh mmg sedap dorg nyanyi.. dh laa nyanyi lagu fran ngn jamal tuh mmg menggamit kenangan btoll.. aku skeeee then lepas nyanyi lagu fran ngn jamal tuh dorg nyanyi lagu my endless luv!!! rase mcm nk melumpat je bile dorg nyanyi lagu tuh.. dah laa dedue penyanyi tuh sore nye sedappp haihhhh laaaa



black pepper chicken chop.. before



.. after


live band tgh perform.. sgt sedap dorg nyanyi.. i loikeeeesss




pastu dh settle makan pe seme, kami b'gerak ke menara taming sari.. mule nye mcm malas nk pegi yelahh dh nak dekat kol 10 kan since menare tuh tutup kol 10.. tp ayah ckp naik jelaa tgk keadaan melake di waktu malam cmne.. (ayah mak ngn adik² seme dh naik waktu siang ari semlm nye) so b'gerak laa kami ke menare tuh yg berade tak brape jauh ngn tmpt makan tuh.. sambil jalan tuh sempat laa amek gambo muzium samudera tuh.. adek aku, fitri bleh ckp kapal tuh mcm blood diomond nye kapal.. padehal yg die maksud kan tuh kapal pirates of carribean tuh hahaha lawak btol laa fitri nih.. then dh smp area menare tuh aku sgt t'uja okeh tgk menare tuh tgh naik.. excited aku dh berade ditahap yg maxima!! (aku kalo excited sesgt mmg akan jadik cmni hehe) sempat laa amek gambo beca yg sgt kalerful ngn lampu² tuh n posing atas die.. nasib baik tak kene charge sbb amek gambo haha!! pastu dh settle beli tiket seme, kami pon menunggu laa utk menare b'putar kt menare taming sari tuh turun.. siyesss sgt teruja okeh!! tgk jelaa gambo² ni sbb mcm dh tak larat nak taip n gumbire sgt² hehe


beca yg kalerful wif lampu..

beca ini ditaja oleh DIGI hehe




menara taming sari.. cubaan utk turun hehe



pemandangan dr atas menara taming sari.. yg ni kolan renang seblah die


ni plak pemandangan dataran pahlawan dr atas.. chantek kan lampu² die


signboard dataran pahlawan



me n my mom.. kami serupa kan ahaksss



half of my family


muke² yg gumbire hehe

* smlm msg dat sumbody, g tgk muvie..
mule² mcm nk marah sbb takot die g tgk twilight..
japg die ckp die tgk cite lain..
cite twilight tuh nk g tgk ngn aku gak..
hehehe trase spt berade di awang² an je ahaks :P

2 comments:

*diera* said...

baru ku tauuu yang melaka sangat cantik diwaktu malamm.. hahahhahaha ingin pergi jua ditempat ader live band itew.. tapi siyes ingin juga baju rama2 kamu itew hehehheheheh...
kalo gi beli lagi nanti nak kirim ya beli baju tu nanti..

Yaya Fadzil said...

hahaha.. kamu ni ade² saje laa puan intan oii.. haa mungkin ade ura² mau ke bandung taun depan.. nnt ku inform kamu ya.. di bandung mmg byk skali baju rama² sebegini hehe