Tuesday, April 28, 2009

homesick + terharu

adoi la. wat a home sick i am. suddenly aku dah ade kat nilai dah. boleh tak? ade kat rumah during weekdays on working day. macam esuk tak keje je kan haih laa

ni semua ayah nye pasal la ni. dia bleh cakap distance between nilai n kota damansara tak banyak beza dengan distance between nilai dengan tampin. adoi. mula-mula dia compare toll fare from nilai to kota damansara which is RM 9.10. then aku btau la yang toll fare from nilai to simpang ampat i.e tampin is RM 9.50 je. then dia start la cakap, "laa takde la beza banyak sangat dengan kota damansara kan. lebih 40sen je dari toll kota damansara". haihh bila dia dah cakap cmtu baru la aku terpikir. kalo hari-hari ulang alik from nilai to tampin pon ok jugak kan. atleast balik umah makan terjage, tv pon best (takde la dok layan cite tv3 je hari-hari huhu). tapi yang meletihkan tu travelling jela. kena keluar a bit early which is by 6.30am dah kena masuk highway dah, plus dengan minyak n toll fare nye mau habis sparuh gaji aku habis kat kete je. huhu

tadi plak masa tengah drive, binjai plak tepon. agak terkezut gak tengok nombor dia naik kat tepon aku. japg tepon semata sebab tak sempat nak reply sms yang aku anta kat dia semalam sebab he's too busy working and do the preparation for the wedding. alaaaa saja je nak buat aku terharu. sanggup call sebab tak sempat nak reply sms, bleh tak? hehe binjai.. binjai.. dah nak kawen baru plak nak mesra-mesra alam dengan aku. huahuahuahua tapi bile pikir-pikir balik, aku dulu penah gak la rapat dengan dia masa dia tengah study kat kypm bangi dulu. masa zaman diploma dulu-dulu tu. then baru aku terprasan yang aku penah keluar berdua je dengan mamat binjai ni pegi ke karnival jom heboh tv3 kat bukit jalil ok! sangat bukan-bukan okeh. haih laa tapi tu dulu la before binjai further degree kat uitm sabah n start dari situ aku dah lost contact kejap. kadang-kadang je sms dia tanya kabar n dengar cite-cite dia pasal awek sabah dia tu which will be he's wife soon.

anyway congrats to binjai kerana nak menamatkan zaman bujang beliau. i'm really hepi for him. hopefully time wedding dia tu aku dapat la jumpa encik muzammil yang aku tak penah jumpe langsong tu. hihi tak sangka he's still remember me eventhough aku penah bercakap dalam tepon dengan dia hanya sekali 2 aje :)

1 comment:

Nora said...

salam kenal.hai salam.minat jd beauty consultant/cuba produk marykay,singgah blog sy yer