Monday, January 17, 2011

simptom

lately ni, asek mengalami simptom yang macam-macam. contohnya:

a) tersangat biasa ambik late breakfast i.e brunch. usually memang akan makan pagi pukul 10 pagi and paling cepat pun pukul 9.30 pagi. kadang-kadang tu sampai perut masuk angin sebab kelaparan. sekarang ni, perut memang dah lapar tahap cipan nya tapi lepas je makan mesti perut rase mual-mual and rasa macam nak muntah. previously pun biase gak perut masuk angin tapi takde la sampai macam tu skali. hmm i wonder why eh? pembawakan budak ke? takkk mungkinnnnnnn.

b) after buang air besar, usually akan ade satu perasaan yang lega lah (sebab segala toxin dalam badan dah selamat dikeluarkan and tandanya badan kita sihat). tapi sejak akhir-akhir ni, lepas membuang je perut mesti rase pedih-pedih and mencucuk-cucuk yang teramat sangat. kejap-kejap rase sebu pun ade jugak. entah kenapa dengan perut aku ni pun tak tau.

c) kurang berselera untuk makan dah eventhough perut punyalah berbunyik-bunyik kelaparan tapi bila dapat makanan je mesti tak habis. dahlah tak habis, lepas dah makan tu perut rase sebu. adoii laa

d) sentiasa mengantuk walaupun dah seharian tido. aku ni selalunya kalau kurang tido, makin cergas and if banyak tido memang akan lemah longlainya. so ingatkan simptom yang ni disebabkan oleh banyak tido tapi meleset same sekali. kurang tido pun mengantuk, banyak tido lagi la mengantuk. ditambah-tambah dengan badan yang lemah longlai. tak paham. tak paham

jadi kesimpulannya, macamana nak hilangkan simptom-simptom ni? especially yang a) tu. tak boleh tahan la. bila jadi cmtu je terus rase macam nak ambik halfday je. ishk

2 comments:

Miss CJ said...

Adekah ko peknen?
Asal kawen je org tanya peknen kan? Haha. Oke. Ko stress kot sbb pindah2 pastu laki agak jauh.
Aku rasa kot. Stress dalaman/emosir. gitu.

*diera* said...

huhuhu itu normalll.. ahhaha tapi yang first tu.. dulu2 kan kita selalu makan b4 kerja.. hehhehehe sekarang da brunch.. so diet da lari..

tapi yang lain -Normal- ahahahah
lagi satu.. kalo tak bole makan banyak makan sikit2 kunyah2 kerap tapi sikit2 la..

make sure makanan sihat ye..

eh sejak bila plak i jadi doktor ye.. hahahahha